Kárpátokért Egyesület

Természetközeli sport tábor

termeszetkozeliTermészetközeli sport táborokat rendeztünk, ahol a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei általános iskolák hátrányos helyzetű gyermekei, hat héten át élvezhették a modern, digitalizált világtól mentes természetet.
A megvalósítás a TÁMOP-3.1.4.C-14 azonosító számú Európai Uniós
társfinanszírozású pályázatok nyertes projektjeinek keretein belül történt, illeszkedve alapító okiratunkban rögzített (2.§ 1.; 2.§ 3.1.; 2.§ 4.1.; 2.§ 5.1.) közhasznú alaptevékenységünkhöz.
A táborok helyszínéül a Károlyi tanya (Vásárosnamény) szolgált, ahol egy jurta táborba csöppentek az érkező fiatalok. A résztvevő gyerekek és kísérő tanáraik rengeteg játékos sporttevékenység mellett színesebbnél-színesebb programokban vehettek részt. 
A tanári kíséret mellett zajló erdei túrán betekintést nyerhettek az ottani növény és állatvilág rejtelmeibe, míg a Szatmár-Beregi körút keretében megismerkedtek a tájegység természeti, épített környezeti, kulturális értékeivel, illetve a gasztro-kulturális program elem keretében a lányok megtanulhatták milyen lehet kemencében sütni a saját kezűleg gyúrt tésztát, a fiúk pedig felügyelet mellett megismerkedtek a kemence befűtésének hagyományos technikájával. 
De volt olyan is, amikor a Szilva Termál- és Wellness-fürdőben úszással és strandolással tölthették a napot. Bográcsolással illetve kincskereső versennyel is színesítettük napjaikat, melyen a jurtánként felosztott csapatok külön-külön indultak, s részesültek díjazásban. 
Minden csapatnak lehetőséget adtunk megalkotni jellegzetes és egyedülálló címerüket, logójukat és indulóikat, melyek később bemutatásra és értékelésre kerültek.
Önkénteseink, mint mentorok kitartó és fáradhatatlan munkájának köszönhetően táborunk hatalmas sikert aratott mind a tábor résztvevői, mind pedig szervezői részéről és életre szóló barátságokkal, tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.

A képek a galériában illetve ezen a linken elérhetőek:
Képek.


elet00
eszkoz_leader