Kárpátokért Egyesület

Tevékenységeink

Önkéntesség határok nélkül

Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program

Az önkéntesség fontosságának méltó elismerése, hogy 2011-et az Európai Tanács az Önkéntesség Évének nyilvánította. Nagyon lényeges, hogy a társadalmi felelősségvállalás, a tudatos életvitel, az életcélok kialakulása már gyerekkorban elkezdődjön, hiszen ezen múlhat, hogy a pályaválasztás előtt álló útkereső fiatalok a siker, vagy a kudarc útján indulnak el.

Hogyan támogathat?

Számunkra minden segítségnyújtás, felajánlás egyaránt nagyon fontos és értékes. Ha lehetősége van rá, kérjük, hogy Ön is támogassa Egyesületünk sokrétű munkáját. A segítségnyújtáshoz az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésére:

  • Adó 1%-ának felajánlásával. Adószám: 18816783-1-15
  • Tárgyi adományokkal (pl. bútorok, irodaszerek, távcsövek, társasjátékok, irodai eszközök, stb.)
  • Pénzösszeg felajánlásával. Számlaszámunk: 67800168-11050432-00000000
  • Önkéntes munkával (utcai akciók, rendezvények szervezése, lebonyolítása, pakolás, szórólapozás, iskolai előadások tartása, szakmai vezetés terepen, fotózás, videózás, stb.)
  • Szolgáltatások felajánlásával (pl. fénymásolás, színes nyomtatás, személyszállítás és fuvarozás, varrás, építési-, és karbantartási munkák, stb.)


Természetvédelem

A térség természeti területei számos értékes, ritka állat-, és növényfajnak adnak otthont. A fennmaradásuk érdekében azonban nem elég csak a közvetlen élőhelyüket megóvni, hiszen a mezőgazdaság, turizmus, hulladékgazdálkodás, vízgazdálkodás, lakossági fogyasztási szokások is hatással vannak a környezetre.

Önkéntesség

Önkéntes munkát bárki végezhet Egyesületünknél. A gyerekektől az idősekig mindenki számára megtaláljuk azokat a feladatokat, amelyeket örömmel végeznek, és nagyszerű élményekkel gazdagodnak általuk. Egy jó közösségben végezhetnek hasznos és izgalmas munkát, új barátokra, új ismeretekre tesznek szert.

Környezetvédelem

Szervezetünk környezetvédelmi, környezeti nevelési programjai három fő területet érintenek

  • Kommunális és veszélyes hulladékok csökkentésének, megfelelő kezelésének, ártalmatlanításának ösztönzése
  • Alternatív, megújuló energiaforrások népszerűsítése
  • A közlekedés által okozott levegőszennyezés mérséklése (pl. kerékpározás népszerűsítésével)


Civil szektor erősítése

Szervezetünk munkatársai több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a nonprofit szervezetek működtetésével, fenntartásával, folyamatos fejlesztésével kapcsolatban. Fontosnak tartjuk, hogy ezt a sok éve épülő tapasztalatot és tudást minél több szervezetnek átadjuk.

Állatvédelem

Állatvédelmi tevékenységeink elsősorban a természetvédelmi oltalom alatt álló állatok védelmére irányulnak, de fontosnak tartjuk a kedvtelésből tartott állatokhoz kapcsolódó oktató munkát is.

Ifjúsági program

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok számára közösségi tereket hozzunk létre.

Nemcsak a szabadidő hasznos eltöltése a cél, hanem az, hogy a fiatalok felismerhessék a közösségben rejlő erőt. A tapasztalati tanulás elősegítésével, a kreatív ötletek kitalálásával és a közös megvalósításával tevékenyen részt vehetnek a helyi közösség életében.