Kárpátokért Egyesület

Bemutatkozás

Egyesületünk tevékenységének fő fókusza a fenntartható fejlődés elősegítése. Mivel ez egy bonyolult rendszer, melyben mindenkinek megvan a felelőssége és feladata, ezért szervezetünk munkája is igen sokrétű. Környezet-, természetvédelem, ifjúságnevelés, önkéntesség népszerűsítése, közösségi terek és közösségek létrehozása, vagy annak ösztönzése, civil szervezetek segítése, fejlesztése. Lehet, hogy első olvasásra nehéz kapcsolódásokat találni a fő tevékenységeink között, de ez is egy fejlődésen ment keresztül. Eleinte főleg természet- és környezetvédelemmel foglalkoztunk, ám a fenntartható fejlődés témakörében kezdtünk egyre inkább elmélyülni. Megfigyeléseink alapján ennek a legfontosabb része, és az egyik záloga a működő, egymást segítő közösségek megléte. Mivel ezen a téren óriási hiányosságok vannak, ezért a jelenlegi tevékenységeink fő iránya ilyen közösségek létrehozásának segítése, működésének elindítása, igény felkeltése. Minden közösségi szinten (család, munkahely, civil szervezet, szomszédok, bérházak, települések, stb.) meg kell valósítani az egymást segítő együttélést.

Az ilyen közösségek megléte után már szinte természetes lesz a saját mikrokörnyezetük megóvása, és sok mikrokörnyezet együttléte esetén változik makrokörnyezetünk minősége is. Nagyon komoly szemléletváltásra van szükség, de a jelenlegi társadalmi, gazdasági és környezeti változások sajnos annyira drasztikusak, amelyek felnyitják az emberek szemét, és befogadóak lesznek egy új szemlélet kialakítására.

Az ezen az úton való haladást segíti egyesületünk tevékenységeivel, projektjei megvalósításával. Mivel ez egy folyton változó rendszer, így mi is rugalmasan alakulunk abba az irányba, amelyet a leghatékonyabbnak gondolunk céljaink megvalósítása érdekében. 

Közhasznúsági jelentések:

Közhasznúsági jelentés 2013
Közhasznúsági jelentés 2012
Közhasznúsági jelentés 2011
Számviteli beszámoló 2011
Közhasznúsági jelentés 2010
Közhasznúsági jelentés 2009
2014 1% felhasználás
Közhasznúsági jelentés 2014


Képgalériánkból


elet00
eszkoz_leader