Kárpátokért Egyesület

élet

Ép lélek egészséges testben

É.L.E.T. – Ép Lélek Egészséges Testben

Kárpátokért Nemzetközi Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület 

A Kárpátokért Egyesület a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet LEADER fejezetének végrehajtásához kapcsolódó pályázati támogatás keretében, az „É.L.E.T. - Ép Lélek Egészséges Testben” című projektet valósítja meg.

A projekt tartalma:

Fiatalok (10-18 éves korosztály) részére 5 alkalomból álló, alkalmanként 3 napot érintő, életminőséget javító rendezvénysorozat megvalósítása. 

A projekt célja a fiatalokkal megismertetni az egészséges életmódhoz, egészséges környezethez kötődő alapismereteket. Ismerjék meg az egészséges táplálkozás alapjait, bővüljön tudásuk saját egészségi állapotukról. Emellett ismerjék meg a helyi és térségi természeti és épített környezet értékeit, bővüljenek ismereteik a térség kulturális hagyományairól.

A projekt 5 alkalommal, alkalmanként 3 nap időtartamban valósul meg, az alábbi ütemezés szerint:

  • 2012. július 03-04-05

  • 2012. július 10-11-12

  • 2012. július 17-18-19

  • 2012. július 24-25-26

  • 2012. július 31 – augusztus 01-02  

Program:

1. nap

- Délelőtt a fiatalok érkezése, az utazás megoldható egyénileg vagy az egyesület szervezésében (a szervezésben együtt működünk a kistérségi társulással és társulási önkormányzatokkal)

- A szálláshelyek elfoglalása után ebéd, majd rövid pihenő, ezt követően tájékoztató, nyitó-fórum kerül megvalósításra.

- A fórum után uzsonna következik, amit interaktív előadás követ.

- A vacsora után sport és ügyességi program következik, melyben a fiatalok szintén számíthatnak szakmai előadók jelenlétére és irányítására.

2. nap

- Reggeli után a résztvevők ellátogatnak a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő vásárosnaményi intézményébe. Ott szakmai előadás kerül megrendezésre, melynek tartalma a programhoz kapcsolódik. Az előadást tízórai követi, mely után a kórház tornatermében közös foglakozáson, gyakorlaton vesznek részt szakember irányítása és felügyelete mellett.

- Az ebéd elfogyasztása után Tarpán „népi kulturális hagyományok” program következik, ami uzsonnáig tart. Ezután továbbutazás Csarodára ahol a „természeti-értékek” program keretében a fokozott védelem alatt álló láp megismerésére lesz lehetőség szakmai vezetéssel.

- Ezt követően Tákoson „gasztro-kulturális emlékek” program keretében megismerhetik a kistérség tradicionális hagyományokkal rendelkező gasztronómiai örökségét, gyakorlati bemutató keretében.

3. nap

- Reggeli után, túra keretében a fiatalok megismerik a helyi természeti környezet értékekeit a Halvány-tanösvényen.

- Tízórait követően zárásaként egy, a három napos programot összegző és értékelő fórum kerül megrendezésre.

- A fórumot követően ebéd után a délutáni órákban a fiatalok hazautazása történik. 

A program minden tevékenységének megvalósítása szakemberek (szakorvosok, dietetikus, stb.) részvételével történik, és a célban megfogalmazottakat valósítja meg. A megvalósítási alkalmak teljes időtartamára az egyesület 24-órás felügyeletet biztosít a gyerekeknek, napi 5 étkezéssel. 

A részvétel teljesen INGYENES.

További információ és elérhetőség:

Kovács László koordinátor (06-20/371-4511)

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   


elet00
eszkoz_leader