Kárpátokért Egyesület

Önkénteseknek

Önkéntes munkát bárki végezhet Egyesületünknél. A gyerekektől az idősekig mindenki számára megtaláljuk azokat a feladatokat, amelyeket örömmel végeznek, és nagyszerű élményekkel gazdagodnak általuk. Egy jó közösségben végezhetnek hasznos és izgalmas munkát, új barátokra, új ismeretekre tesznek szert.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok számára közösségi tereket hozzunk létre. Nemcsak a szabadidő hasznos eltöltése a cél, hanem az, hogy a fiatalok felismerhessék a közösségben rejlő erőt. A tapasztalati tanulás elősegítésével, a kreatív ötletek kitalálásával és a közös megvalósításával tevékenyen részt vehetnek a helyi közösség életében.

Az önkéntes munka végzésének fontos szerepe van abban is, hogy segít a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben. Nemcsak a pályakezdők szerezhetnek hasznos munkatapasztalatokat, fejleszthetik készségeiket, képességeiket, hanem az aktív korú munkanélküliek sem esnek ki általa a közösségi életből, új ismeretek birtokába kerülnek, új kompetenciákra tesznek szert, kapcsolatot építenek, és nem zökkennek ki a munkából. Ez mind-mind segíti azt, hogy a későbbiek során könnyebben elhelyezkedhessenek, beilleszkedjenek egy új munkahelyi közösségbe.